Україна направила РФ ноту через указ Путіна про товари з ОРДЛО

Читать на русском
МЗС передало зовнішньополітичному відомству РФ ноту протесту через указ Путіна згідно з яким товари з ОРДЛО прирівнюються до російських.
Фото з відкритих джерел.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що передало зовнішньополітичному відомству РФ ноту протесту у зв’язку з указом президента РФ Володимира Путіна, згідно з яким товари з ОРДЛО прирівнюються до російських.

Мова йде про указ № 657 від 15 листопада 2021 року про визнання РФ так званих «сертифікатів про походження товарів», які видаються на тимчасово окупованій Росією частині території в Донецькій та Луганській областях.

Очевидне та ймовірне: що заважає Путіну напасти на Україну прямо заразВ американському Білому домі побоюються російських військових переміщень біля кордонів з нашою країною.

Українські дипломати пояснили, що визнання «сертифікатів», одностороннє визначення пунктів пропуску з метою переміщення товарів через тимчасово непідконтрольну ділянку державного кордону України та інші передбачені указом заходи демонструють «цілеспрямовану політику Росії із затягування тимчасово окупованих територій нашої держави до свого економічного, політичного, електорального та інформаційного простору».

«Підписання указу суперечить зобов'язанням Росії за Мінськими домовленостями та домовленостями в рамках Нормандського формату, підважує зусилля Німеччини, Франції та України задля відновлення продуктивної роботи цих важливих майданчиків з мирного врегулювання», — уточнили в МЗС.

У дипвідомстві зазначили, що продовжать консолідацію міжнародної підтримки нашої держави, аби змусити Росію відмовитися від деструктивних дій.

Нагадаємо, Володимир Путін підписав указ «Про надання гуманітарної підтримки населенню окремих районів Донецької та Луганської областей України», згідно з яким товари з ОРДЛО прирівнюються до російських.

Раніше Україна продовжила ембарго на товари з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: