Набули чинності українські спецмита на товари з РФ

Читать на русском
Сьогодні, 1 серпня 2019 року, набуло чинності спеціальне мито на всі товари з Російської Федерації.

Сьогодні, 1 серпня 2019 року, набуло чинності спеціальне мито на всі товари з Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на рішення Кабінету міністрів від 15 травня.

Ембарго та спецмита проти РФ: чи готова Україна до імпортозаміщенняУкраїна розширила список російських товарів, заборонених до ввезення на свою територію. Йдеться про цементну продукцію та фанеру.

Спеціальне мито вводиться у відповідь на економічні санкції Росії і буде поширюватися на всі товари, крім групи чутливого імпорту, куди входять вугілля, кокс, бензин, скраплений газ та фармацевтична продукція. Передбачається, що з 1 серпня при ввезенні на митну територію України з російських товарів буде стягуватись додаткове мито у відсотках до митної вартості товарів за визначеними ставками.

Сплачене спецмито буде акумулюватися у спеціальному фонді державного бюджету для подальшого фінансування імпортозаміщення.

Нагадаємо, в кінці червня Україна запровадила мита на металургійну продукцію з Росії. Зокрема, для захисту українського виробника на російський корозійностійкий прокат мито складе 47,57%.

Крім того, в середині липня уряд України на 2020 рік продовжив заборону на постачання значного переліку товарів з Росії. До розширеного переліку увійшли сірники, фанерна продукція, шпалери, продукція легкої промисловості, металеві дроти і з вуглецевої сталі, труби та інша продукція.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: