«Продукція країни-агресора»: товари з РФ зобов'яжуть маркувати та введуть штрафи

Читать на русском
Депутати Верховної Ради України пропонують ввести для товарів і продуктів з Росії спецмаркування «Продукція країни-агресора» та закріпити норму на законодавчому рівні.

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект, який передбачає введення маркування для продукції, що виробляється або контролюється російськими компаніями.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Ріа Новини України.

Законопроект № 5326 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо маркування продукції країни-агресора» офіційно закріпить спецмаркування: «Продукція країни-агресора».

У проекті закону зазначено, що продукція повинна маркуватися таким написом на упаковці, яка при цьому займе не менше 30% площі упаковки.

У разі реалізації продукції, яка не може бути упакована (газ, бензин, дизельне паливо та інші товари), такий напис «повинна знаходитися безпосередньо поруч з місцем реалізації цієї продукції для її чіткої ідентифікації».

Набуло чинності ембарго з розширеним списком російських товарівПостанова Кабміну «Про внесення змін до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України походженням з РФ» набула чинності.

«Головною метою законопроекту є законодавче закріплення обов'язку інформувати споживачів про продукцію країни-агресора з допомогою маркування, інших засобів донесення такої інформації як при їх безпосередній реалізації, так і під час реклами такої продукції», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

За порушення цих норм законопроектом передбачається адміністративна відповідальність з конфіскацією товарів, виручки та введення штрафних санкцій.

Законопроект підписали народні депутати: Віталій Купрій, Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Віктор Шевченко, Олександр Дубінін і Олександр Шевченко з міжфракційного об'єднання УКРОП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: