Путін підписав указ про економічну інтеграцію ОРДЛО, МЗС України відреагував

Читать на русском
Путін доручив уряду РФ у місячний термін пом'якшити умови допуску на російський ринок товарів з ОРДЛО
Ілюстративне фотоLIGA.net

Президент Росії Володимир Путін 15 листопада підписав указ про «надання гуманітарної підтримки» населенню окупованих Росією окремих районів в Донецькій і Луганській областях України. Фактично, це крок до економічної інтеграції окупованих територій до складу РФ.

Про це повідомляє ТАСС.

Так, Путін доручив уряду РФ в місячний термін пом'якшити умови допуску на російський ринок товарів з ОРДЛО - серед іншого, їх допустять до держзакупівель. Також в Росії приведуть сертифікати якості товарів з ОРДЛО до єдиного російського стандарту.

Очевидне та ймовірне: що заважає Путіну напасти на Україну прямо заразВ американському Білому домі побоюються російських військових переміщень біля кордонів з нашою країною.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вже прокоментував указ Путіна. Глава МЗС України очікує від Франції та Німеччини засудження цього кроку Кремля.

«Я поінформував німецького та французького колег про указ президента Путіна, який вийшов буквально сьогодні та по суті говорить про подальшу економічну інтеграцію окремих районів Луганської та Донецької областей – тимчасово окупованих територій України – з економікою Російської Федерації. І ми очікуємо засудження цього Указу, тому що він явно суперечить букві та духу Мінських домовленостей» - заявив міністр.

Тим часом колишнього міністра енергетики України підозрюють у сприянні терористам в організації незаконних поставок вугілля з так званих «ЛНР» та «ДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: