Паливні схеми в Міноборони: суд не повернув обвинувальний акт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката обвинуваченого керівника приватної фірми про повернення обвинувального акту.
Вадим Майко

Вищий антикорупційний суд не повернув назад прокурору обвинувальний акт стосовно директора ТОВ «Трейд Коммодіті» Вадима Майка у причетності до заволодіння понад 58 млн грн Міністерства оборони України.

Таке рішення 11 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Майка просила суд повернути прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт. На її думку, документ не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу, а саме: формулювання обвинувачення викладено не чітко та не зрозуміло; прокурор кваліфікує дії Майка у співучасті з іншими особами, які не виступають обвинуваченими у кримінальному провадженні, а їх анкетні дані не деперсоналізовані, а також з інших підстав. Прокурор САП заперечував і зазначив, що обвинувальний акт відповідає вимогам ст. 291 КПК України, а недоліки, на які посилається захисник, не є підставою для повернення обвинувального акта прокурору.

«У задоволенні клопотання захисника Сторожук Олени Сергіївни про повернення обвинувального акта прокурору у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Вадима Майка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченому ч. 5 ст. 191 КК України, - відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачуються колишній заступник міністра оборони Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту Борис Малиш, старший інспектор департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Ігор Шемовньов, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Вадим Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Влітку цю справу призначили до розгляду.

Окремо детективи НАБУ і прокурори САП заочно здійснювали розслідування стосовно директора «Трейд Коммодіті» Майка, оскільки він переховується за кордоном. Нещодавно цю справу скерували до суду.

За версією сторони обвинувачення, вищевказані особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму понад 58 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: