Нацагентство передало до ОГП інформацію про необґрунтований актив у нардепа від «Слуги народу»

Читать на русском
Нацагентство з запобігання корупції скерувало до Офісу генпрокурора матеріали стосовно ймовірного незаконного активу в нардепа.
Микола Кириченко

Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до Офісу генерального прокурора інформацію про ймовірний необґрунтований актив у декларації народного депутата від фракції «Слуга народу» Миколи Кириченка.

Про це «Слово і діло» повідомили в НАЗК.

У Нацагентстві підкреслили, що у разі наявності підстав ОГП передасть цю інформацію до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка, згідно з законодавством, єдина має право на звернення до Вищого антикорупційного суду з позовом про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в нардепа.

До цього у НАЗК повідомили, що знайшли ознаки ймовірного необґрунтованого активу в декларації нардепа Кириченка. «У декларації одного народного депутата НАЗК виявило ознаки необґрунтованих активів. Під час перевірки не встановлено законних джерел набуття ним та його дружиною активів (земельні ділянки, автомобіль) на суму понад 1,3 млн грн», – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, НАЗК передало до Національного антикорупційного бюро обґрунтований висновок щодо виявлених недостовірностей в декларації нардепа Кириченка на 1,3 млн грн. Згідно із результатами про проведення повної перевірки декларації Миколи Кириченка за 2020 рік, левова частка порушень стосується нерухомості народного депутата.

Дані декларації свідчать, що він є власником кількох сотень земельних ділянок. У висновку НАЗК йдеться, що в 2020 році декларант отримав 67 тис. грн доходу від здачі свого майна в оренду.

У НАЗК зазначили, що у своїй декларації нардеп не вказав чотири земельні ділянки, а також надав недостовірні відомості про вартість та кадастрові номери кількох десятків земельних ділянок.

Також, за даними Нацагентства, декларант не подав інформації про будинок у селі Довгеньке Ізюмського району Харківської області, в якому він зареєстрований. У своїх поясненнях для НАЗК нардеп сказав, що цей будинок йому не належить, але він в ньому прописаний від 2017 року. Але в Нацагентстві цього не врахували та підкреслили, що пояснення не спростовують зазначення ним недостовірних відомостей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: