ВАКС повторно оштрафував обвинуваченого миколаївського депутата

Читать на русском
Антикорупційний суд повторно наклав грошове стягнення на обвинуваченого миколаївського депутата, якого судять за хабарництво.
Сергій Чмир

Вищий антикорупційний суд повторно оштрафував депутата Миколаївської обласної ради Сергія Чмиря, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в пропозиції поліцейському неправомірної вигоди.

Таке рішення 8 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Суд встановив, що обвинувачений Чмир не з'явився на судове засідання 3 листопада, про що попередньо не повідомив та не назвав причини. Тож судді його оштрафували.

«Накласти на обвинуваченого (Сергія Чмиря – ред.) грошове стягнення у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 4540 гривень, за неприбуття за викликом суду в судове засідання, призначене на 3 листопада», – йдеться в рішенні.

Як встановило слідство, 16 лютого 2017 року депутат запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду, щоб ті не складали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, а саме: керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. 25 липня Чмирю керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру у пропозиції неправомірної вигоди. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 вересня НАБУ і САП завершили слідство у справі. За словами детектива, матеріали слідства складаються з 2 томів – 357 сторінок, тому сторона захисту давно могла з ними ознайомитися. Вперше суд обмежив строки до 18 грудня, проте пізніше, за даними джерел «Слово і Діло», цю справу закрили. Пізніше постанову про закриття скасували і вирішили знову обмежити депутату строки для ознайомлення з розслідуванням. Тепер суд обмежив строки до 17 березня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: