ВАКС переніс підготовче засідання у справі миколаївського депутата

Читать на русском
Антикорупційний суд не зміг провести підготовче засідання у справі за обвинуваченням депутата облради у пропозиції хабара.
Сергій Чмир

Вищий антикорупційний суд переніс на 9 грудня підготовче засідання у справі, в якій Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує депутата Миколаївської обласної ради Сергія Чмиря в пропозиції поліцейському неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили в суді.

«(Підготовче засідання) не відбулося. Була неявка обвинуваченого і зайнятість одного з членів колегії в іншому засіданні», – повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

За її словами, засідання відклали на 9 грудня.

Як встановило слідство, 16 лютого 2017 року депутат запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду, щоб ті не складали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, а саме: керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. 25 липня Чмирю керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру у пропозиції неправомірної вигоди. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 вересня НАБУ і САП завершили слідство у справі. За словами детектива, матеріали слідства складаються з 2 томів – 357 сторінок, тому сторона захисту давно могла з ними ознайомитися. Вперше суд обмежив строки до 18 грудня, проте пізніше, за даними джерел «Слово і Діло», цю справу закрили. Пізніше постанову про закриття скасували і вирішили знову обмежити депутату строки для ознайомлення з розслідуванням. Тепер суд обмежив строки до 17 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: