Адвокат депутата Чмиря хоче змінити суд для розгляду справи

Читать на русском
Апеляційна палата розгляне подання ВАКС для вирішення питання про направлення до іншого суду кримінального провадження миколаївського депутата.
Сергій Чмир

Апеляційна палата розгляне подання Вищого антикорупційного суду про вирішення питання передачі справи за обвинуваченням депутата Миколаївської обласної ради Сергія Чмиря в пропозиції поліцейському неправомірної вигоди до іншого суду.

Рішення про звернення з таким подання ухвалила колегія суддів ВАКС 28 травня, повідомляє «Слово і діло».

Під час підготовчого засідання адвокат Чмиря заявив клопотання про звернення до апеляційної палати ВАКС з поданням про направлення цього кримінального провадження до іншого суду у зв'язку з його непідсудністю. Прокурор САП заперечив проти задоволення клопотання у зв'язку з його необґрунтованістю. На його думку, це кримінальне провадження підсудне ВАКС.

Вивчивши клопотання, судді вирішили звернутися до палати ВАКС для визначення підсудності у справі. На думку колегії, це провадження їм непідсудне через порушення правил предметної підсудності.

Як встановило слідство, 16 лютого 2017 року депутат запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду, щоб ті не складали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, а саме: керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. 25 липня Чмирю керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру у пропозиції неправомірної вигоди. Дії посадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 вересня НАБУ і САП завершили слідство у справі. За словами детектива, матеріали слідства складаються з 2 томів – 357 сторінок, тому сторона захисту давно могла з ними ознайомитися. Вперше суд обмежив строки до 18 грудня, проте пізніше, за даними джерел «Слово і Діло», цю справу закрили. Пізніше постанову про закриття скасували і вирішили знову обмежити депутату строки для ознайомлення з розслідуванням. Тепер суд обмежив строки до 17 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: