НАЗК склало протоколи на чотирьох нардепів

Читать на русском
Національне агентство із запобігання корупції склало адмінпротоколи на Іллю Ківу, Артема Нагаєвського, Максима Гузенка та Іванну Климпуш-Цинцадзе.
фото з відкритих джерел

Національне агентство із запобігання корупції за два тижні склало і направило до суду 99 адміністративних протоколів, зокрема і на народних депутатів.

Про це повідомила пресслужба НАЗК у вівторок, 29 червня.

Зарплати антикорупціонерів: скільки у травні заробили глави НАБУ, НАЗК та САПНайвища зарплата в травні була в Артема Ситника – директор НАБУ заробив 282 тисячі гривень.

Зокрема, відразу два протоколи складено за конфлікт інтересів на Артема Нагаєвського. За даними НАЗК, він двічі звернувся до МВС з депутатським зверненням, в якому порушувалося питання, що становило його приватний інтерес.

На нардепа Іллю Ківу. Він звернувся з депутатським зверненням до в.о. директора ДБР щодо питання, у якому був його приватний інтерес.

Ще на двох нардепів склали протоколи за отримання подарунків, які не входять у рамки закону.

Так, Максим Гузенко у 2020 році отримав від юридичної особи подарунок у вигляді комплексу послуг (проживання, авіапереліт, харчування, послуги з конференції, екскурсійне обслуговування, транспортне обслуговування, страхування), вартість якого перевищує один прожитковий мінімум.

А Іванна Климпуш-Цинцадзе, обіймаючи посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, отримала в подарунок авіапереліт, вартість якого перевищує один прожитковий мінімум.

Нагадаємо, раніше НАЗК направило до суду адмінпротокол на нардепа Скороход.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: