Гривня продовжує зростати через підвищений попит на неї – експерт

Читать на русском
Позаторік такої тенденції в країні не було, а минулого року її вплив був незначним, особливо на звичайних громадян
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Останнім часом українська національна валюта продовжує зміцнення. Курс гривні зростає і буде рости до тих пір, поки попит на національну валюту буде значно перевищувати такий на іноземну.

Про це заявив доктор економічних наук Олексій Плотніков в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Громадяни, швидше за все, здають долари, євро, ніж купують. Тому таке зміцнення гривні має місце. Я не можу сказати, що це буде довго тривати, і в наступному році... Але це - поки не виникне попит на іноземну валюту» - сказав він.

Сезонні коливання курсу долара: як змінювалася вартість американської валютиКурс долара в Україні традиційно зростає восени. Слово і діло пропонує подивитися, як змінювалась ціна на долар з 2014 року.

Експерт додав, що позаторік такої тенденції в країні не було, а минулого року її вплив був незначним, особливо на звичайних громадян. Цього року все змінилося.

«Тобто попри те, що перед Новим роком вони з тумбочок діставали долари і йшли в обмінники міняти, щоб купити подарунки, долар в позаминулому році зміцнювався. Тобто в принципі така тенденція є, але чи буде це в цьому році, сказати важко. Тому що ми не можемо прогнозувати, як довго буде локдаун, як це вплине на подарунки, скільки залишилося грошей у населення. Тому що тенденція така, що більше продавали доларів, ніж купували в цьому році» - пояснив він.

Нагадаємо, раніше в Раді Національного банку України пояснили причини падіння курсу долара стосовно української національної валюти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: