Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 16-19 листопада

Читать на русском

У Верховній раді цього пленарного тижня центральним буде «ресурсний» законопроєкт №5600, депутати планують розглянути його у середу за спеціальною процедурою. Крім того, на порядку денному будуть зміни до держбюджету на 2021 рік, а у п'ятницю члени Кабміну розкажуть про ситуацію на кордоні з Білоруссю. Докладніше про сьогоднішню Погоджувальну раду – на інфографіці «Слово і діло».

З 15 листопада вхід до Верховної ради для нардепів, їхніх помічників та всіх відвідувачів можливий лише за наявності сертифікату вакцинації чи негативного ПЛР-тесту. Віцеспікер Олександр Корнієнко повідомив, що на вході в приміщення парламенту вже були «інциденти»: «Вже є приклади, не буду зараз вказуватиму ні фракцію, ні прізвище, але, коли народні депутати поводяться негідно стосовно дотримання карантинних умов, і взагалі щодо працівників Управління державної охорони. Хотілося б звернутися до керівництва фракцій та провести роз'яснювальну роботу із депутатами».

Речник парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що на чолі з Корнієнком буде створено робочу групу з удосконалення регламенту Верховної ради.

Також, за його словами, наступний пленарний тиждень буде бюджетним. Таким чином, у другому читанні проголосувати держбюджет-2022 депутати зможуть наприкінці листопада – на початку грудня.

У вівторок Рада планує розблокувати підписання закону про Фонд фермерських кредитів, розгляне законопроєкт про критичну інфраструктуру та про медіацію. У середу на порядку денному «ресурсний» законопроєкт та законопроєкти щодо повноважень Бюро економічної безпеки. У четвер мають розглянути зміни до бюджету-2021, у п'ятницю – блок екологічних законопроєктів. Крім того, у п'ятницю нардепи заслухають звіт Кабміну про ситуацію на кордоні з Білоруссю та міграційну кризу.

В «Опозиційній платформі – За життя» заявили, що не погоджуються з порядком денним парламенту на тиждень. Фракція вимагала ухвалити зміни до бюджету та підвищити зарплати всім лікарям, а також створити антикризовий штаб зі стабілізації ситуації в енергетиці.

«Європейська солідарність» вимагала, що найближчим часом відбулася зустріч президента Володимира Зеленського із керівниками фракцій. Петро Порошенко хоче обговорити із Зеленським загрози національній безпеці, енергетичну та економічну кризи, ситуацію з коронавірусом. Крім того, у фракції попросили внести до порядку денного законопроєкт про колабораціонізм.

Пропозицію провести зустріч із Зеленським підтримала також «Батьківщина».

У групі «За майбутнє» вимагали створити тимчасову слідчу комісію для розслідування смерті нардепа Антона Полякова.

Нагадаємо, у матеріалі «Слово і діло» можна прочитати, як минув попередній пленарний тиждень у парламенті.

Також ми писали, як виконують обіцянки нардепи, які увійдуть до міжфракційного об’єднання Дмитра Разумкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: