У Глазго уклали нову кліматичну угоду: про що домовилися

Читать на русском
На Кліматичному саміті у Глазго лідери держав уклали нову угоду, спрямовану на запобігання небезпечній зміні клімату.
Фото з відкритих джерел

На Кліматичному саміті у Глазго лідери держав уклали нову угоду, спрямовану на запобігання небезпечній зміні клімату.

Про це повідомляє ВВС.

Учасники конференції Організації об'єднаних націй з питань зміни клімату Conference of the Parties 26, що тривала у британському Глазго упродовж двох тижнів, делегація майже 200 країн підписали так званий Кліматичний пакт.

Це перша в історії угода, яка містить чіткий план скорочення використання вугілля, яке є найбільш руйнівним для екології викопним паливом.

«Угода вимагає більш термінового скорочення викидів і обіцяє більше грошей для країн, що розвиваються, щоб допомогти їм адаптуватися до кліматичних впливів. Вперше в історії вона містить чіткий план зі скорочення використання вугілля – викопного палива, яке продукує найбільше викидів парникових газів», – зазначають у виданні.

Звіт ООН: як може змінитися кліматична ситуація на ЗемліВ ООН попереджають про стрімкі зміни кліматичних умов, які становлять серйозні загрози людству.

Документ покликаний обмежити підвищення температури до 1,5°C.

«Результат COP26 – це компроміс, який відображає інтереси, протиріччя та стан політичної волі у сучасному світі. Це важливий крок, але цього недостатньо. Настав час переходити в аварійний режим», – заявив Генсек ООН Антоніу Гутерріш.

Нагадаємо, рада ООН з прав людини вперше визнала невід'ємним право людей на здорову, чисте і стійке навколишнє середовище.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: