Кліматичний саміт у Глазго: тисячі активістів вийшли на протест

Читать на русском

У суботу, 6 листопада, тисячі мітингувальників вирушили маршем по Глазго, котрий приймає кліматичну конференцію ООН.

Активісти вимагають рішучіших глобальних дій, повідомляє агентство Reuters.

Студенти, активісти та стурбовані кліматом громадяни рушили на захід від міського парку Келвінгроув до центральної Джордж-сквер.

Звіт ООН: як може змінитися кліматична ситуація на ЗемліВ ООН попереджають про стрімкі зміни кліматичних умов, які становлять серйозні загрози людству.

Із червоними прапорами та гаслами «Капіталізм вбиває планету», енергійний натовп молодих осіб – деякі з мегафонами – звинувачували компанії у кліматичній кризі та скандували заклики на користь соціалізму.

В іншому місці в натовпі майоріли на вітрі десятки шотландських національних прапорів. Третя група привертала увагу до кліматичної справедливості та фермерів.

За декілька кварталів від засідання COP26, яке проводиться з понеділка і триватиме ще тиждень, люди говорили про те, як глобальне потепління спустошує сільськогосподарські угіддя та загрожує продовольчій безпеці.

Тиждень саміту був присвячений планам поступово відмовитися від вугілля, скоротити викиди потужного парникового газу метану та скоротити вирубку лісів. Але активісти заявили, що зустріч поки що не має жодних ознак прогресу.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський на полях кліматичного саміту в Глазго у вівторок, 2 листопада, зустрівся з президентом США Джо Байденом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: