МВС хоче запровадити швидкі тести для перевірки водіїв на наркотики

Читать на русском
В Україні можуть надати можливість правоохоронцям на місці перевіряти водіїв на наявність наркотиків в організмі, як це відбувається з алкоголем.
sluga-narodu.com

В Україні можуть надати можливість правоохоронцям на місці перевіряти водіїв на наявність наркотиків в організмі, як це відбувається з алкоголем.

Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив в етері програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Наразі така можливість перевірки відсутня. Однак, як зауважив Монастирський, в Європі є швидкі тести, які точно показують наявність або відсутність основних наркотиків у організмі людини.

Найрезонансніші смертельні ДТП: що сталося із винуватцями аварій та на якому етапі справиЯкими були найбільш резонансні ДТП в Україні за останні роки та чим закінчилася справа, дивіться на інфографіці.

«У нас є драгери для перевірки стану алкогольного сп'яніння, але немає можливості на місці перевірити стан наркотичного сп'яніння», – заявив очільник МВС.

Він вважає, що відомство спільно з місцевою владою може вплинути на ситуацію, запровадити такі тести. Таким чином можна знизити перебування водіїв під наркотиками за кермом.

Нагадаємо, у Харкові в четвер, 11 листопада, автомобіль Toyota збив двох підлітків на пішохідному переході. Школярів госпіталізували. За словами лікарів, загрози для їхнього життя немає.

Вияснили, що водій на момент аварії був під впливом наркотичної речовини «метадон».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: