ДТП з дітьми у Харкові: водій був під наркотиками

Читать на русском
Збив двох дітей на переході у Харкові. Водій на момент аварії був під метадоном. Це підтвердили результати аналізів.
фото НПУ

Водій, який учора збив двох дітей на пішохідному переході у Харкові, на момент аварії був під впливом наркотичної речовини «метадон».

Про це повідомив спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко у п'ятницю, 12 листопада.

Найрезонансніші смертельні ДТП: що сталося із винуватцями аварій та на якому етапі справиЯкими були найбільш резонансні ДТП в Україні за останні роки та чим закінчилася справа, дивіться на інфографіці.

«Проведено хімічний аналіз сечі водія. Водій на момент ДТП був у стані наркотичного сп'яніння метадоном», - сказав Чубенко.

Він також уточнив, що після результатів аналізу слідчі змінили кваліфікацію справи – із ч.2 ст.286 на ч.2 ст. 286-1 ККУ.

«Нова кваліфікація є новою статтею Кримінального кодексу, яка передбачає суворішу відповідальність саме за ДТП у стані наркотичного чи алкогольного сп'яніння. Готується повідомлення про підозру за ч.2 ст. 286-1 ККУ, після чого готуватиметься клопотання про обрання запобіжного заходу», - пояснив Чубенко.

За його словами, прокуратура вимагатиме для водія максимально суворий запобіжний захід: утримання під вартою без права внести заставу.

Нагадаємо, у Харкові в четвер, 11 листопада, автомобіль Toyota збив двох підлітків на пішохідному переході. Школярів госпіталізували. За словами лікарів, загрози для їхнього життя немає.

Водія Toyota затримали, він здав тест на наркотики.

Раніше у Харкові сталася резонансна смертельна аварія, яку влаштував 16-річний водій Infiniti.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: