В Україні з початку карантину виписали 400 з гаком тисяч штрафів за порушення обмежень

Читать на русском
Тільки за минулий тиждень склали близько двох тисяч адмінпротоколів. П'ята частина з них - за відсутність необхідних COVID-документів
Ілюстративне фотоДумська

З початку карантину в Україні співробітники поліції виписали 425 тисяч протоколів на порушників карантинних обмежень. За один тільки минулий тиждень було складено понад дві тисячі адміністративних протоколів.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко на брифінгу 9 листопада.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Близько 14 тисяч постанов про недотримання масочного режиму ми виписали нашим громадянам. З початку карантину - понад 425 тисяч громадян, щодо яких ми винесли такі постанови» — розповів він.

Також він розповів, що рейдові групи поліції, які контролюють дотримання карантинних правил, всього за 10 днів роботи виявили понад 400 фактів відсутності необхідних документів, що також спричинило складання адмінпротоколів.

Нагадаємо, що в Україні за тиждень відкрили 118 виробництв через підробку та використання covid-сертифікатів про вакцинацію. 20 особам повідомлено про підозру, а 20 справ вже направили до суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: