Ляшко розповів, як в Україні працюватиме ковідна амністія

Читать на русском
Механізм роботи ковідної амністії має момент, коли покупцеві підробленого сертифіката доведеться зізнатися, де конкретно він його придбав.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міністерство охорони здоров'я вже направило до Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції свої пропозиції щодо реалізації так званої ковідної амністії-механізму, який дозволить вакцинуватися тим українцям, хто придбав підроблений сертифікат про вакцинацію.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

Підробка сертифіката вакцинації: як карають в інших країнахЯке покарання загрожує у різних країнах за підробку сертифіката вакцинації від COVID-19 – на інфографіці.

За його словами, механізм роботи ковідної амністії має момент, коли покупцеві підробленого сертифіката доведеться зізнатися, де конкретно він його придбав. Щоправда, зізнаватися доведеться не правоохоронцям, а сімейному лікарю. Вже медик повідомить правоохоронні органи.

«Ми говоримо саме про тих, хто купив і використовує підроблений сертифікат. Щоб вони прийшли до свого сімейного лікаря, повідомили про підроблений сертифікат, повідомили, де його взяли. Їм зроблять щеплення, а Сімейний лікар повідомить в Нацполіцію про контакти того, хто виписав підроблений документ, щоб далі справа розглядалася в суді» - пояснив міністр.

Ляшко додав, що процес роботи амністії знаходиться в розробці. Однак жоден із запропонованих МВС і Мін'юсту варіантів не передбачає анонімності.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я України розробляють варіант проведення в Україні так званої ковідної амністії. Її суть полягає в тому, що людині, яка була викрита на використанні підробленого сертифіката про вакцинацію, буде дозволено зробити щеплення від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: