Справа Труханова: Комітет ВР запропонував створити дві ТСК

Читать на русском
Комісія розглядатиме можливі факти незаконної передачі державних земель і неефективного використання державної землі.
Геннадий Трухановфото з відкритих джерел

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України підтримав створення тимчасових слідчих комісій (ТСК) для розслідування можливого порушення законів мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Про це йдеться на сайті українського парламенту.

Зазначається, що комітет рекомендував Верховній раді створити дві тимчасові слідчі комісії:

  • По-перше, з питань розслідування можливих фактів порушення Конституції України і законів України Одеським міським головою Трухановим, вчинення ним протиправних дій, зокрема корупційних правопорушень і правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Вона має розслідувати факти використання Трухановим бюджетних коштів, розпорядження комунальним майном і те, чи не перевищував мер своїх повноважень у вирішенні кадрових питань.

  • По-друге, з питань розслідування можливих фактів незаконного і неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів для вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин.

Відповідна комісія розглядатиме можливі факти незаконної передачі державних земель і неефективного використання державної землі.

Місцеві вибори рік потому: як мери виконують свої обіцянки«Слово і діло» пропонує подивитися, як міські голови виконували свої обіцянки протягом першого року роботи.

Нагадаємо, що за версією слідства, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми.

Раніше ми повідомляли, що суд оштрафував двох обвинувачених у справі Труханова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: