Резиденцію прем'єр-міністра Іраку атакували за допомогою безпілотника

Читать на русском
Два джерела з середовища іракських чиновників підтвердили, що в резиденції був як мінімум один вибух
Зелена зона БагдадаDoD Photo

Резиденція прем'єр-міністра Іраку Мустафи аль-Кадхімі в укріпленій зеленій зоні Багдада стала об'єктом терористичного акту була атакована 6 листопада із застосуванням безпілотного літального апарату.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на військових і цивільних чинів Іраку, знайомих з ситуацією.

Тероризм у світі: які країни постраждали найбільшеДва роки поспіль до трійки лідерів за рівнем тероризму входять Афганістан, Ірак і Нігерія. Детальніше – на інфографіці.

За даними агентства, в зеленій зоні, де знаходяться будівлі уряду та іноземні посольства, під вечір чули стрілянину і вибухи. Також їх зафіксували багато західних дипломатів. Два джерела з середовища іракських чиновників підтвердили, що в резиденції був як мінімум один вибух. Відомо, що прем'єр не постраждав і знаходиться в безпечному місці.

Поки що жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за напад за резиденцію. Раніше біля зеленої зони постійно йшли демонстрації - протестували прихильники збройних угруповань, афілійованих з іранським впливом, оскільки парламентські вибори в жовтні завдали сильного удару по їх владі.

Нагадаємо, 2 листопада в Кабулі біля найбільшого військового госпіталю афганської столиці прогриміло два вибухи. В результаті терористичного акту загинуло щонайменше 25 осіб, багато хто отримав поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: