Теракт в мечеті Афганістану: 46 людей загинули та понад 100 травмовані

Читать на русском
У п'ятницю терорист-смертник атакував мечеть в провінції Афганістану Кундуз. В цей час в храмі перебували майже 400 людей.
twitter.com/Haiderri_tweets

У п'ятницю терорист-смертник атакував мечеть в провінції Афганістану Кундуз. В цей час в храмі перебували майже 400 людей.

Про це повідомляє Reuters.

В Афганістані до цього часу вже відбулося декілька нападів, в тому числі в мечеті Кабулу.

«Вдень стався вибух в мечеті наших співвітчизників-шиїтів, в результаті чого ряд наших земляків були вбиті й поранені», – розповів представник Талібану Забіхула Муджахід.

Агентство «Бахтар», яким керує міністерство інформації, заявило, що внаслідок теракту в мечеті 46 людей загинули та ще 143 отримали поранення.

Пізніше стало відомо, що терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за вибух на себе. Вони стверджують, що смертник ІДІЛ підірвав себе серед вірян, які зібралися на молитву.

Нагадаємо, на сході Афганістану в суботу, 18 вересня, відбулася серія вибухів. Відомо, що вибухи пролунали в афганському Джелалабаді. Унаслідок терактів 20 людей отримали поранення, також відомо про двох вбитих. Зазначають, що серед поранених були жінки і діти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: