Зеленський у річницю визволення Києва вшанував пам'ять загиблих захисників

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у річницю визволення Києва від нацистських окупантів вшанував пам'ять загиблих захисників столиці.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у день 78-ї річниці визволення Києва від нацистських окупантів поклав квіти у залі пам'яті Пам'ятника – музею визволення Києва.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

Зеленський помилував 31 засудженого захисника УкраїниПрезидент України Володимир Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого українського військового.

Музей розташований на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» у селі Нові Петрівці Київської області.

«Звільнення Києва – це історія безмежної байдужості та жорстокості «великих» керівників та безмежного подвигу великих бійців, які звільнили місто від нацистів», – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що за офіційними даними, втрати у битві за Дніпро становлять 417 тисяч загиблих. У боях за Київ упало до 240 тисяч солдатів та офіцерів. Але згідно з підрахунками низки істориків, загальна кількість загиблих як мінімум удвічі більша, адже мобілізованих через польові військкомати часто не брали на військовий облік, щоб не погіршувати статистику втрат.

«Навіть не одягнені у форму і вкрай погано озброєні, сотні тисяч наших предків були кинуті в бій за визволення Києва. На вірну смерть. Ми ніколи не забудемо, якою ціною 6 листопада 1943 року столицю України було звільнено від нацистських окупантів», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна всіма силами захищатиме своїх захисників. А у жовтні президент підписав указ про святкові премії для українських захисників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: