У Польщі поліцейські побили громадянина України: їм загрожує до 5 років

Читать на русском
Після невдалого звернення в поліцію українець написав заяву в прокуратуру. Наразі розпочато розслідування інциденту.
Ілюстративне фотоУкрінформ

У Польщі двоє поліцейських міста Млава підозрюються у жорстокому побитті 30-річного громадянина України. Польська прокуратура пред'явила правоохоронцям звинувачення, їм загрожує до 5 років і'язниці.

Про це повідомляє місцеве видання Nasza Mlawa.

За його даними, поліцейські побили українця ще в середині вересня. Однак про цей інцидент стало відомо тільки в поточному місяці.

Згідно з повідомленням видання, ввечері 16 вересня поліцейських викликали на вулицю Жеромського в місті Млава, де група чоловіків влаштувала дебош. Прибувши на місце правоохоронці затримали 30-річного українця, перевищивши свої службові повноваження.

Трудова міграція: як державі налагодити ефективні відносини із заробітчанамиТрудова міграція – один із найбільших факторів ризику для української економіки на етапі її зростання. Стимулювати чи намагатися стримувати, як саме у цих обставинах вчиняти державі – розбирався політолог Олександр Радчук.

Наступного дня громадянин України звернувся зі скаргою до поліції на дії правоохоронців. Чоловік заявив, що вони його вивезли в ліс і побили. Однак у нього не прийняли заяву, пославшись на те, що він знаходиться в нетверезому стані.

Після невдалого звернення в поліцію українець написав заяву в прокуратуру. Наразі розпочато розслідування інциденту. Правоохоронців відсторонили від виконання службових обов'язків.

Як повідомив виданню районний прокурор міста Млава Марцін Багінський, після побиття поліцейськими стан здоров'я українця погіршився на сім днів. Він додав, що пояснення підозрюваних перевіряються.

«До них було застосовано запобіжний захід у вигляді застави. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років з виключенням зі служби», - уточнив прокурор.

Нагадаємо, що поліція Польщі затримала українця, який перевозив мігрантів.

Окрім цього, у Польщі перекинувся мікроавтобус з мігрантами, водія-українця заарештували.

Раніше ми повідомляли, що в Польщі внаслідок ДТП загинула українка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: