Німеччина посилила охорону кордону з Польщею через мігрантів

Читать на русском
Німецько-польський кордон посилили охороною через мігрантів з Білорусі. В райони вже відправлено вісім додаткових поліцейських підрозділів.
Getty Images

Німецько-польський кордон посилили охороною через мігрантів з Білорусі. В райони вже відправлено вісім додаткових поліцейських підрозділів.

Про це заявив глава МВС Німеччини Горст Зеегофер, передає DW.

«Якщо це буде необхідним, я готовий ще більше посилити ці райони. Ми будемо щільно контролювати прикордонні ділянки та зелений кордон з Польщею. Те, що ми захищаємо наші зовнішні кордони таким чином, щоб запобігти нелегальним перетинам кордону у зеленій зоні, є легітимним», – розповів він.

Відомо, що починаючи з серпня в Німеччині спостерігається стрімке зростання кількості нелегальних мігрантів, що прибувають з Польщі. У серпні на німецько-польському кордоні було виявлено 713 осіб, які незаконно прибули до Німеччини, з них 474 – через Білорусь.

Причиною цієї динаміки стало те, що з кінця травня Білорусь більше не перешкоджає нелегальному проникненню мігрантів до Євросоюзу через її територію.

Нагадаємо, режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та низки африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

У Німеччині почалося розслідування причетності Олександра Лукашенка до масового напливу нелегалів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: