У Польщі в гуртожитку виявили мертвим 22-річного українця

Читать на русском
Попередньо відомо, що в загибелі українця немає провини третіх осіб, оскільки поліцейський огляд не підтвердив таку версію
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Польщі знову загинув український громадянин. 24 жовтня в Любліні біля одного з гуртожитків було виявлено тіло 22-річного студента родом з України. Причиною його смерті стало падіння з висоти.

Про це повідомляє польський портал Lublin112.

Поліція і рятувальні служби, які прибули на виклик о сьомій ранку, змогли тільки зафіксувати смерть українця. Його ім'я поки що не називають. Відомо, що загиблий лежав на даху-козирку над вхідними дверима в гуртожиток.

Попередньо відомо, що в загибелі українця немає провини третіх осіб, так як поліцейський огляд не підтвердив можливої участі сторонніх людей в падінні студента. Місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за відповідною статтею, ведеться слідство.

Нагадаємо, що 2 вересня стало відомо, що ще 30 липня у Вроцлаві був убитий український заробітчанин Дмитро Никифоренко. Його забили до смерті польські поліцейські нібито при спробі надання їм опору. При цьому свідчення з камер відеоспостереження - не на користь поліції: на відео видно, як Никифоренка б'ють і катують у Вроцлавському витверезнику. Про те ж повідомляють польські ЗМІ: до українця безпідставно застосували газ, закували його в наручники, били та душили.

З п'яти поліцейських, причетних до цієї справи, двоє вже звільнені, ще одного звільняють, а інших відсторонили від служби. Токсикологічна експертиза не знайшла жодних слідів наркотиків у крові українця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: