Глава МОЗ повідомив, коли почнуть вакцинувати третьою дозою

Читать на русском
У МОЗ розповіли, коли українці можуть починати робити третє щеплення від коронавірусної хвороби.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

Українці можуть починати робити третє щеплення від коронавірусу лише після того, як дві дози отримає половина населення.

Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко у п'ятницю, 5 листопада, на брифінгу. Трансляція велася на сторінці МОЗ у Facebook.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 5 листопадаВ Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 зробили понад 18 млн щеплень. Відсоток вакцинованих у країні та областях розраховується за першою дозою.

«Щойно перетнемо позначку в 50% вакцинованого населення в Україні, ми повернемося до питання бустерної дози, або повторної, дворазової вакцинації проти коронавірусної хвороби», - сказав міністр.

Він зазначив, що зараз такого показника поки що досягнуто лише в Києві - 55% громадян щеплені хоча б однією дозою. Понад 40% вакцинованих зафіксовано у Полтавській, Київській та Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, сьогодні Ляшко також заявив про те, що вакцинація рятує до 10 життів на годину.

Станом на 5 листопада в Україні щеплено 11 086 047 осіб, з них отримали одну дозу – 11 086 045 осіб, дві дози – 7 762 884 людини.

В інтерв'ю «Слово і діло» Ляшко розповів, коли в Україні почнуть вакцинувати дітей. Також він заявляв, що поки що говорити про ревакцинацію – зарано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: