Апеляційний суд скасував вирок екскерівнику податкової міліції Андрію Головачу

Читать на русском
Київський апеляційний суд скасував вирок чиновнику часів Януковича - колишньому першому заступнику голови Податкової служби - начальнику податкової міліції Андрію Головачу.
Фото: golovachandrii.com

Київський апеляційний суд задовольнив апеляцію колишнього першого заступника голови Податкової служби - начальника податкової міліції Андрія Головача, якого було засуджено до 5 років в'язниці, і скасував вирок першої інстанції, оскільки не було надано доказів його провини.

Про це йдеться у рішенні суду від 18 жовтня.

Кримінальні провадження проти Януковича: на якому етапі перебуваютьНа якому етапі зараз кримінальні провадження проти експрезидента Віктора Януковича – на інфографіці.

На думку колегії суддів, визнання провини з боку Головача не було добровільним, а головний військовий прокурор Анатолій Матіос (на той час) чинив на нього тиск.

«Оскільки під час розгляду кримінального провадження на підставі угоди про визнання винуватості судом не досліджуються докази на підтвердження винуватості особи у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень, законом на суд покладений обов`язок ретельної перевірки відповідності угоди вимогам закону та добровільності її укладання», - йдеться в рішенні суду.

Як заявили судді, у зв`язку з цим суд першої інстанції не мав правових підстав для затвердження угоди про визнання винуватості, укладеної між прокурором та обвинуваченим , оскільки така угода прямо суперечила вимогам КПК України, та існують «обґрунтовані сумніви у добровільності її укладання».

«Отже вирок Оболонського районного суду міста Києва від 28 грудня 2016 року, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим підлягає скасуванню», - сказано в документі.

Також апеляційний суд визнав тиском арешт майна родичів Головача.

Зазначимо, Головача звільнили з податкової у квітні 2014 року, він працював там із 2010 року. Затримали чиновника у серпні 2016 року.

Нагадаємо, раніше з'ясувалося, що Головача не допитували у справах щодо схем часів Януковича.

Сьогодні стало відомо, що ДБР оголосило Януковичу про нову підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: