У Польщі виник дефіцит сезонних робітників, фермери чекають українських заробітчан

Читать на русском
За сезон у Польщі на зборі ягід можна заробити до 40 тисяч гривень. В Україні на таких же сезонних роботах можна отримати куди меншу суму
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Польщі - масштабний дефіцит сезонних робітників. Польські фермери збираються заманювати на сезонні роботи українських заробітчан за допомогою високих зарплат.

Про це повідомляє «Сегодня».

Так, за сезон у Польщі можна заробити до 40 тисяч гривень. Потрапити до Польщі простіше, ніж на такі ж сезонні роботи до Фінляндії чи Чехії, тому більша частина українців обирає саме польські поля. Причому агентства офіційно працевлаштовують, забезпечують і супроводжують заробітчан.

Що цікаво, в Україні також є сезонні роботи. Але працюють там переважно нелегально, а заробити можна 22-26 тисяч гривень. У Європі зарплати набагато вищі, особливо для тих, хто готовий їхати на сезонні роботи відразу на пів року.

Нагадаємо, у зв'язку з дефіцитом робочих рук в Польщі істотно зросла кількість пропозицій для працівників з України, і так само істотно зросли зарплати. Навіть не маючи жодної освіти чи спеціальності, у Польщі Український працівник може розраховувати на зарплату в розмірі від 26 до 45 тис.грн.

Крім цього, 31 травня влада Польщі заявила про необхідність спрощення працевлаштування іноземних громадян. Передбачається заповнення дефіциту робочих рук в Польщі за рахунок мігрантів, в першу чергу - українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: