14 відсотків власників землі в Україні досі не знають про роботу ринку землі – опитування

Читать на русском
При цьому тільки п'ять відсотків землевласників хочуть продавати свою землю в найближчі три роки, а більш ніж половина взагалі не планують її продавати
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Згідно з результатами всеукраїнського соціологічного дослідження щодо ситуації з ринком землі в Україні, 14,1% власників земельних паїв у країні досі гадки не мають про те, що ринок землі вже запрацював.

Про це розповів голова ГО «Центр прикладних досліджень» Андрій Каракуц, повідомляє.

Так, за даними опитування, 80,8% власників паїв здають землю в оренду, 14,5% – обробляють особисто, 4,7% – не роблять ні того, ні іншого. 61,4% здають землю фермерам, 36,3% - аграрним холдингам. 2,9% використовують землю, як заставне майно.

Що стосується плати за оренду, то 42,3% отримують її грошима, 16,6% - продукцією або послугами, 40,5% – усіма перерахованими вище способами. Тільки 5% планують в найближчі три роки продати землю. 2,8% хочуть зробити це протягом 3-5 років, 7,2% – протягом 5-10 років, 55% – не продаватимуть, 25% не змогли відповісти.

При цьому тільки 5,6% підтримують рівні права для іноземців в купівлі землі, 62,9% - категорично проти цього.

Нагадаємо, 1 липня в Україні офіційно . До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів.

Нагадаємо, в Україні за чотири місяці роботи ринку землі уклали понад 36 тисяч угод на купівлю та продаж земельних паїв.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: