Іран більше не передаватиме дані з ядерних об'єктів МАГАТЕ

Читать на русском
Іран більше не буде передавати інформацію зі своїх ядерних об'єктів Міжнародному агентству з атомної енергії.
Getty Images

Іран більше не буде передавати інформацію зі своїх ядерних об'єктів Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ).

Про це заявив спікер іранського парламенту Мохаммад Галібаф, повідомляє агентство ICANA в неділю, 27 червня.

Штати планують домовитися з Іраном стосовно ядерної угоди до серпня – ЗМІАдміністрація Байдена має намір домовитися з Тегераном про повернення до ядерної угоди за наступні шість тижнів, які лишилися до інавгурації нового президента Ірану та формування уряду.

«Наданий МАГАТЕ термін закінчився кілька днів тому і не буде продовжений. Ми більше не будемо передавати агентству будь-які записи або інформацію», - сказав Галібаф.

У п'ятницю МАГАТЕ заявило, що Тегеран повинен негайно дати відповідь щодо питання продовження технічної домовленості про моніторинг на іранських ядерних об'єктах, термін дії якої закінчився 24 червня опівночі.

Наприкінці травня МАГАТЕ та Іран досягли угоди про продовження на три місяці тимчасової технічної домовленості про моніторинг на ядерних об'єктах країни, термін дії якої завершився 23 травня, але потім був продовжений до 24 червня.

Первісна домовленість була узгоджена 23 лютого після набуття чинності нового іранського закону, який призупинив дію додаткового протоколу до угоди про гарантії з МАГАТЕ. В результаті агентство втратило доступу до камер спостереження на ядерних об'єктах в Ірані. У Тегерані заявляли, що інформація з камер буде стерта після закінчення трьох місяців, якщо США не знімуть санкції з Ірану.

Нагадаємо, голова Кабміну Денис Шмигаль обговорив ситуацію на ЧАЕС з гендиректором МАГАТЕ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: