Іран пішов на поступки щодо ядерної програми

Читать на русском
Іран дозволить Міжнародному агентству з атомної енергії обслуговувати камери спостереження на своїх ядерних об'єктах.
facebook.com/magateorg

Іран дозволить Міжнародному агентству з атомної енергії обслуговувати камери спостереження на своїх ядерних об'єктах.

Про це домовилися під час візиту глави МАГАТЕ Рафаеля Гроссі в Тегеран, передає агентство Reuters.

«Переговори з главою МАГАТЕ націлені на ослаблення протистояння між Тегераном і заходом, оскільки воно загрожує ескалацією і зривом переговорів про відновлення ядерної угоди з Іраном», – розповідають у виданні.

Після переговорів Іран дозволив інспекторам МАГАТЕ обслуговувати ідентифіковане обладнання і замінювати їх носії, які будуть зберігатися під спільними печатками МАГАТЕ і AEOI.

В агентстві зазначають, що цього тижня МАГАТЕ поінформувало держави-члени про відсутність прогресу з пояснення слідів урану, виявлених на декількох старих, незаявлених об'єктах, і отримання термінового доступу до деякого обладнання для моніторингу, щоб агентство могло продовжувати відстежувати окремі частини ядерної програми Ірану відповідно до угоди 2015 року.

«Західні держави повинні вирішити, чи варто просувати резолюцію з критикою Ірану і посиленням тиску на нього за те, що він перешкоджає МАГАТЕ, на засіданні Ради керуючих агентства, що складається з 35 країн, наступного тижня. Резолюція може поставити під загрозу відновлення переговорів по угоді, оскільки Тегеран незадоволений такими кроками», – додають у Reuters.

Нагадаємо, новий президент Ірану Ібрахім Раїсі в ході офіційної церемонії інавгурації пообіцяв, що Іран не буде намагатися створювати ядерну зброю і підкреслив, що іранська ядерна програма є мирною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: