Смертельна ДТП під Києвом: водієві повідомили про підозру

Читать на русском
Масштабна ДТП під Києвом, в якій загинули чотири людини з однієї сім'ї. Затриманому водію повідомили про підозру. У вівторок, 14 липня, йому оберуть запобіжний захід.
фото facebook.com/dtp.kiev.ua

Затриманому водію автомобіля Mercedes, який в нетверезому стаі влаштував аварію з чотирма жертвами, сьогодні повідомили про підозру.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва в понеділок, 13 липня.

Парламент готовий посилити покарання за п'яне керуванняРада 13 липня ухвалила за основу законопроект номер 2695, яким пропонується посилити покарання для водіїв за п'яне керування.

«Під процесуальним керівництвом столичної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному водієві в скоєнні масштабного ДТП, в результаті якого загинули двоє дорослих і двоє дітей (ч. 3 ст. 286 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Санкція статті - від 5 до 10 років позбавлення волі. Також йому можуть заборонити сідати за кермо на термін до 3 років.

Прессекретар поліції Києва Надія Максимець уточнила, що вже підготовлено клопотання щодо обрання водієві запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без альтернативи застави. Розгляд клопотання в Шевченківському райсуді Києва відбудеться завтра, 14 липня.

За словами Максимець, у водія також взяли кров на вміст наркотичних речовин, результати очікуються. Як відомо, після аварії Драгер виявив у нього 1,3 проміле алкоголю.

Також правоохоронці з'ясували, що з 2007 року чоловік неодноразово притягувався до кримінальної та адміністративної відповідальності, в тому числі за ДТП з тяжкими наслідками, за що відбував покарання.

Нагадаємо, масштабна аварія сталася 12 липня близько 17:20 на Столичному шосе під Києвом.

Водій Mercedes-Benz CL зіткнувся з двома машинами, одна з яких Hyundai. У легковику їхала сім'я з п'яти осіб - двоє дорослих (загинули відразу), дівчинка 8-років (також загинула) і ще двоє хлопчиків 10 і 12 років, яких відвезли до лікарні в критичному стані. Пізніше 10-річний хлопчик помер.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Водій з ознаками алкогольного сп'яніння був затриманий на місці ДТП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: