У СБУ пояснили, чому Медведчуку ще не вручили обвинувальний акт

Читать на русском
Захист Медведчука продовжує ознайомлення з матеріалами справи про держзраду та замах на розграбування національних ресурсів, тож поки що звинувачення вручити не можна.
Віктор Медведчукdialog.ua

Захист народного депутата Віктора Медведчука продовжує ознайомлення з матеріалами справи про держзраду та замах на розграбування національних ресурсів, за яким суд узяв його під особисті зобов'язання. Це затягує вручення обвинувального акту.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає Інтерфакс-Україна.

Державна зрада і сприяння тероризму: у яких кримінальних провадженнях фігурує МедведчукУ яких кримінальних провадженнях фігурує Віктор Медведчук та за якими статтями, дивіться на інфографіці.

Як повідомляється, з боку підозрюваного продовжується ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Це роблять як сам Медведчук, так і його адвокати.

«Саме цей процес відкладає вручення Медведчуку обвинувального акту та направлення його до суду», - пояснили у СБУ.

При цьому у відомстві зазначили, що «зняття» Медведчука за цією статтею з домашнього арешту пройшло згідно зі статтею 181 Кримінально-процесуального кодексу, сукупний термін утримання під домашнім арештом під час здійснення досудового розслідування не може перевищувати 6 місяців.

У СБУ також нагадали, що Медведчук залишається під домашнім арештом у рамках розслідування іншої кримінальної справи, фігурантом якої він є.

Нагадаємо, 2 жовтня суд взяв Медведчука під особисті зобов'язання за першим епізодом підозри - про держзраду та замах на розграбування національних цінностей, поклавши на підозрюваного особисті зобов'язання.

8 жовтня Офіс генпрокурора оголосив Медведчуку про нову підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014–початку 2015 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: