Добкін йде до суду: екснардеп заявив про фальсифікації на виборах мера Харкова

Читать на русском
Ексголова харківської ОДА та нардеп восьмого скликання Михайло Добкін вважає, що результати виборів були сфальсифіковані.
фото: Depo.Харків - Depo.ua

Кандидат на посаду міського голови Харкова Михайло Добкін, який, за підрахунками виборчкому, програв вибори секретареві міськради Ігорю Терехову, заявив, що оскаржить результати голосування в суді.

Про це Михайло Добкін повідомив у Telegram.

«Я йду до суду. Тут справа не в «Добкіні з його амбіціями». У нас у всіх харків'ян при Терьохові вже вдруге нахабно вкрали право обирати собі мера міста! Обирати собі мера, якого ми самі хочемо. І тут уже справа принципу», - заявив Добкін.

Водночас, ексголова харківської ОДА та нардеп восьмого скликання Михайло Добкін вважає, що результати виборів були сфальсифіковані.

«Під покровом темряви, о 21:13, голова ТВК почала зачитувати некролог підсумкам виборів мера Харкова. Вони, ці члени комісії, не спромоглися дати жодної оцінки хоча б одній із сотень скарг, які надійшли до виборчих комісій з приводу фальсифікацій підсумків голосування. Їх не цікавить, що вся Україна дізналася про грубі фальсифікації під час голосування і, особливо, під час підрахунку голосів. У них там «все чітко», як колись казав Геннадій Адольфович (Кернес - ред.)», - повідомляє Добкін.

Вибори 31 жовтня: цифри та фактиЯк пройшли проміжні вибори депутатів та вибори міського голови Харкова, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

При цьому, Добкін закликав усіх кандидатів на цих позачергових виборах «не залишатися осторонь», а громадські організації, що спеціалізуються на темі виборчого процесу, «уважно слідкувати за майбутнім судовим протистоянням».

Він також звернувся із закликом до українських ЗМІ «не дати загаснути цій темі, темі фальсифікацій».

Напередодні були оприлюднені результати виборів мера Харкова.

Нагадаємо, за результатами екзит-полу, проведеного на замовлення Комітету виборців України, на виборах мера Харкова у першому турі перемагає Ігор Терехов.

У Харкові 31 жовтня обирали мера. В Опорі повідомляли про низьку явку. На 16:00 вона становила трохи більше 22%. До поліції надійшло близько 50 заяв про порушення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: