У Зеленського не виключили відновлення виплат ФОПам, але тільки при локдауні

Читать на русском
Устенко мотивував зниження можливих карантинних виплат тим, що бізнес зможе працювати, якщо буде вакцинований
Олег Устенкоradiosvoboda.org

В Україні можуть відновити практику карантинних виплат від держави для підприємців. Але це буде тільки у разі введення жорсткого локдауну, а сума виплат буде меншою, ніж того року - тобто менш ніж вісім тисяч гривень.

Про це заявив радник президента України Олег Устенко в коментарі інформаційному агентству Інтерфакс-Україна.

«Доходи держбюджету внаслідок локдауну можуть виявитися нижче очікуваних. Постраждає не тільки дохідна частина, а й видаткова: доведеться витрачати додаткові кошти на підтримку бізнесу за аналогією з колишньою президентською ініціативою, згідно з якою підприємці в червоних зонах могли отримати по 8 тис. грн» - розповів він.

Фаталісти. Колонка Леоніда ШвецяСитуація з коронавірусом в Україні все більше загострюється. Чому історія з коронавірусом стала затяжною, читайте у колонці Леоніда Швеця.

Також Устенко мотивував зниження можливих карантинних виплат тим, що бізнес зможе працювати, якщо буде вакцинований, а також зможе заробити на обслуговуванні вакцинованих клієнтів.

«Водночас локдаун стимулюватиме українців вакцинуватися, і ми бачимо, що це вже відбувається. Локдаун не пройде безслідно, але поточна ситуація відрізняється від попередніх локдаун. По-перше, економіка вже адаптована до таких ситуацій, є досвід і розуміння, як потрібно рухатися в період жорстких обмежень. По-друге, сам бізнес зможе відносно нормально функціонувати - є деяка кількість вакцинованих, є той же досвід» - резюмував він.

Тим часом Київ вже переходить в червону зону карантину. Мер Києва Віталій Кличко вже розповів, що локдаун у Києві, який розпочнеться з 1 листопада 2021 року, буде спрямований виключно на невакцинованих жителів столиці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: