Локдаун для невакцинованих: як потрапити на потяг чи автобус

Читать на русском
Локдаун в Україні для  невакцинованих. Обмеження для міжобласного громадського транспорту для невакцинованих і людей без негативного тесту.
Фото з відкритих джерел.

У четвер, 21 жовтня, в Україні ввели нові правила для проїзду в міжобласному транспорті. Йдеться про потяги, автобусах і літаках.

Як відомо, вони поширюються на «жовту», «помаранчеву» і «червону» зону і для проїзду у пасажира повинен бути сертифікат або негативний ПЛР-тест (термін дії 72 години) або тест на антиген.

Які правила пасажирських перевезень діятимуть під час карантинуКабмін встановив нові правила перевезення пасажирів між областями. Які обмеження діятимуть під час карантину, читайте у матеріалі Слово і діло.

Крім пасажирів вакцинованими або з тестом повинні бути і водії. На дітей ця вимога не поширюється.

В «Укрзалізниці» уточнили, що провідник при посадці буде перевіряти у пасажирів паспорт, квиток і COVID-сертифікат або тест. У разі відсутності у пасажира доказів COVID-безпеки, провідник може не пустити його на поїзд.

Також дотримання карантину на транспорті контролюватиме поліція. Правоохоронці мають право проводити вибіркові перевірки наявності у пасажирів і водіїв COVID-документів.

Всі деталі нових правил для перевізників і пасажирів - читайте в нашому спецматеріалі з інфографікою на сайті і в телеграм-каналі.

Нагадаємо, експерт розповів, чи законно висаджувати з транспорту невакцинованих пасажирів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: