У Білорусі журналіста-розслідувача звинуватили у державній зраді

Читать на русском
Білоруському журналісту-розслідувачу Денису Івашину пред'явлено звинувачення за втручання у діяльність міліціонера та державну зраду.
radiosvoboda

Білоруському журналісту-розслідувачу Денису Івашину пред'явлено звинувачення за втручання у діяльність міліціонера та державну зраду.

Про це повідомляє «Медіазона.Білорусь».

Білоруському журналісту-розслідувачу Денису Івашину, заарештованому за звинуваченням у втручанні в діяльність міліціонера, висунуте додаткове звинувачення – в державній зраді. Таку інформацію надали у КДБ Білорусі по Гродненській області на запит дружини журналіста.

Івашин є редактором міжнародної спільноти InformNapalm. Його затримали ще 12 березня. Відомо, що Івашин писав про затриманих у санаторії під Мінськом російських найманців, про колишніх службовців українського спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розгонах протестів у білоруських містах.

Не лише Медведчук: найвідоміші фігуранти проваджень про державну зрадуПроти кого в Україні порушували справи за фактом державної зради, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

За статтею про зраду державі журналісту загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Білорусі винесли вирок опозиціонерам Максиму Знаку і Марії Колесниковій. Вони отримали 10 і 11 років колонії відповідно. Вони були визнані винними у «таємній змові з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом».

Раніше також повідомляли, що в Білорусі зростає кількість політв'язнів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: