МЗС України відкинуло звинувачення у дискримінації поляків

Читать на русском
Міністерство закордонних справ відреагувало на заяву Польщі щодо дискримінації поляків в Україні.
facebook.com/oleg.nikolenko.50

Міністерство закордонних справ відреагувало на заяву Польщі щодо дискримінації поляків в Україні.

Відповідь на звинувачення опублікував прессекретар МЗС України Олег Ніколенко.

Він зазначив, що відомство категорично відкидає таке звинувачення, адже вони не відображають реальні дружні відносини обох країн.

«Воно є щонайменше некоректним, вводить в оману польське та українське суспільства, не відображає реальний стан дружніх і партнерських відносин України та Польщі», – йдеться в повідомленні.

Він також додав, що здивований такою заявою, адже напередодні успішно пройшло засідання у Варшаві консультаційної комісії з питань задоволення освітніх потреб представників української меншини в Польщі і польської меншини в Україні.

«Закликаємо польську сторону утримуватися від політичних оцінок, які дисонують з реальними намірами і кроками сторін задля зміцнення партнерства України і Польщі у різних сферах», – наголосив Ніколенко.

Нагадаємо, Держсекретар міністерства закордонних справ Польщі Шимон Шинковський повідомив, що в Україні польське населення зазнає дискримінації щодо свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова. Згідно з його слів, становище поляків в Україні змінюється в гірший бік, через об’єктивні та суб’єктивні чинники. Це спонукає людей емігрувати, польські осередки в Україні найбільше скорочуються серед молоді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: