Судова суперечка: в ЄС зобов'язали Польщу платити по 1 млн євро на день

Читать на русском
ЄС зобов'язав Польщу платити по 1 млн євро на день, через те, що вони не призупинили діяльність дисциплінарної палати Верховного Суду.
GettyImages

ЄС зобов'язав Польщу платити по 1 млн євро на день, через те, що вони не призупинили діяльність дисциплінарної палати Верховного Суду.

Про це повідомляє Reuters.

Суд ЄС наклав на Польщу штраф у розмірі 1 млн євро на день за те, що відповідно до судового рішення вона не призупинила дію положень щодо своєї Дисциплінарної палати Верховного суду.

В ЄС вважають, що така судова реформа підриває незалежність судів. Суперечка між Польщею і Брюселем тягнеться вже довго. Скандал розгорівся у середині липня, коли суд ЄС постановив, що система дисциплінарної відповідальності суддів у Польщі несумісна із законодавством Євросоюзу.

Сьогодні, 27 жовтня, віце-голова трибуналу зобов'язав Польщу платити. штраф у розмірі 1 млн євро на день, рахуючи з дати, коли ця постанова була передана Польщі. Польща заявила, що скасує палату в рамках ширших реформ, але ще не представила докладних планів.

Раніше повідомлялось, що суду Польщі частково призупинив роботу палати 5 серпня до тих пір, поки не будуть внесені зміни в законодавство або поки Суд ЄС не винесе остаточний вердикт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: