Затримали зловмисників, які збували фальшиві ліки для онкохворих

Читать на русском
Слідчі завершили досудове розслідування щодо учасників групи. Зловмисникам інкримінують скоєння злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу.

Правоохоронці викрили групу, яка виготовляла та продавала фальсифіковані ліки для онкохворих.

Про це повідомляє Управління комунікації Нацполіції.

Слідчі завершили досудове розслідування щодо учасників групи. Зловмисникам інкримінують скоєння злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу.

«До складу організації входило п'ятеро осіб, у тому числі два організатори - громадяни України, а також три виконавці: двоє із них - іноземці, які мали необхідні зв'язки для поширення фальсифікованих ліків та території інших держав», - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що фігуранти «спеціалізувалися» на виготовленні та контрабанді фальсифікованих лікарських засобів відомих європейських брендів. Препарати призначалися на лікування онкохворих. Одна упаковка препаратів коштувала 1500 доларів.

«Доступні ліки»: хто підпадає під програму та які зміни будуть восениВ Україні працює програма Доступні ліки. Хто може отримати безкоштовні препарати та як це зробити, читайте у матеріалі Слово і діло.

Встановлено, що фігуранти виготовляли фальсифіковані лікарські засоби протягом трьох років. Підроблені медикаменти реалізовували контрабандним шляхом на території США, Малайзії, Індії та Ізраїлю.

Під час обшуків поліцейські вилучили обладнання, тару, записи із «чорновою» бухгалтерією, фальсифіковані лікарські засоби на суму понад 15 мільйонів гривень, а також 8 мільйонів гривень.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше МОЗ рекомендувало онкохворим вакцинуватися від коронавірусу.

Також нагадаємо, в Україні запустили чат-бот «Лічись», який призначений для пацієнтів з онкологією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: