З'ясувалося, скільки коштів передбачено на лікування онкохворих у 2021 році

Читать на русском
На раннє виявлення і лікування онкологічних захворювань в нинішньому році закладено 5 млрд грн. Такі кошти передбачені в Програмі медичних гарантій.

На раннє виявлення і лікування онкологічних захворювань цьогоріч закладено 5 млрд грн. Такі кошти передбачені в Програмі медичних гарантій.

Про це повідомляє пресслужба Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

У програмі передбачили три пакети. Пацієнт, якому встановили «онкологічний» діагноз, може обирати заклад, де буде отримувати послуги. За його лікування заплатить НСЗУ.

Тарифи на хіміотерапевтичне і радіологічне лікування, порівняно з минулим роком, зросли, а також ввели підвищувальні коефіцієнти. З 1 квітня цього року тариф на хіміотерапевтичне лікування складе 25 529 гривень. При цьому медичний заклад отримає від НСЗУ втричі більшу суму за лікування пацієнтів до 18 років.

Тариф на радіологічне лікування складе 36 533 гривень.

За пакетами хіміотерапевтичного і радіологічного лікування пацієнти з клінічно і морфологічно підтвердженим діагнозом отримують безплатно лабораторні та інструментальні дослідження, власне, терапію, стаціонарне або амбулаторне лікування, знеболювання і ліки з Національного переліку.

«Тариф за лікування одного пацієнта з онкогематологічними захворюваннями в програмі медичних гарантій 2021 складе 54 493 грн. До нього застосовуються коригуючі коефіцієнти 3,008 за лікування дітей і 0,824 за лікування дорослих. Тобто за лікування дітей заклад отримуватиме більше», - зазначено в повідомленні.

При цьому оперативні втручання пацієнтам із онкологією виконуватимуть за пакетом хірургії.

Раніше в МОЗ назвали кількість українців з онкозахворюваннями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: