Україна знаходиться на другому місці по онкології в Європі - МОЗ

Читать на русском
Щоб поліпшити реакцію організму на лікування, прискорити одужання, знизити ризик рецидиву і поліпшити якість життя, МОЗ радить дотримуватися правил здорового харчування.

Україна займає друге місце в Європі за темпами поширення раку.

Про це повідомив Центр громадського здоров'я МОЗ 7 червня, в Міжнародний день людей, які перехворіли на рак.

Медреформа: які медичні послуги будуть безкоштовними і за що доведеться платитиЗ 1 квітня 2020 року держава буде оплачувати лікарням та поліклінікам медпослуги. Ми розібрались, чи залишиться безкоштовною швидка допомога, які консультації лікарів, аналізи та операції будуть доступними, а за що доведеться доплачувати.

«Зараз на обліку в країні близько 1 мільйона осіб з онкологічною патологією, котрі успішно пройшли лікування і перебувають в стані ремісії. З кожним роком збільшується кількість людей, які повертаються до нормального життя після лікування онкологічного захворювання», - йдеться в повідомленні.

Щоб поліпшити реакцію організму на лікування, прискорити одужання, знизити ризик рецидиву і поліпшити якість життя, МОЗ радить дотримуватися правил здорового харчування, фізичної активності та уважно стежити за станом здоров'я.

Хворим рекомендується регулярно спілкуватися з лікарем, бути фізично активним, правильно харчуватися, відмовитися від шкідливих звичок і контролювати час перебування на сонці.

Раніше в МОЗ пообіцяли доставити до лікарні ліки для дитячої онкології.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: