СБУ запобігла розкраданню COVID-коштів на 1 млрд гривень

Читать на русском
З початку пандемії Служба безпеки України запобігла розкраданню коштів з антиковідного фонду майже на 1 млрд гривень.
ssu.gov.ua

З початку пандемії Служба безпеки України запобігла розкраданню коштів з антиковідного фонду майже на 1 млрд гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначають, що правоохоронці викрили десятки фактів розкрадань на будівництві лікарень. Це стосується як корупційних схем при будівництві нових відділень для прийому хворих COVID-19, так і махінацій на закупівлі медичного обладнання.

«В ході спецоперацій СБУ вилучено 200 тонн підроблених антисептиків, а також припинено виготовлення та продаж населенню небезпечних для здоров’я громадян фальсифікованих засобів дезінфекції», – додають у повідомленні.

Реформа СБУ: що обіцяє чинна влада та що не змогла зробити попередняПолітики обіцяють позбавити СБУ економічної функції, зобов'язати її співробітників подавати декларації та голосувати за законопроєкт щодо реформи Служби.

Зокрема, СБУ вже заблокувала 3 тисячі ресурсів поширення дезінформації про корона вірус, сотні спроб фальсифікації медичних баз даних. Також вони припиняють схеми підробки ПЛР-тестів і свідоцтв про вакцинацію.

Нагадаємо, мешканець Запорізької області розробив програмне забезпечення, яке повністю копіювало дизайн державного додатку «Дія». З його допомогою можна було створювати фальшиві документи.

Відомо також, що у Черкаській області викрили адвоката приватної компанії на продажу підроблених довідок про негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: