Прем'єр запевнив, що запасів газу вистачить до весни

Читать на русском
Україні вистачить запасів газу для проходження опалювального сезону 2021-2022. Про це заявив голова Кабміну Денис Шмигаль.
Денис Шмигальt.me/Denys_Smyhal

Україні вистачить запасів газу для проходження опалювального сезону 2021-2022.

Про це заявив голова Кабміну Денис Шмигаль під час візиту до Донецької області у середу, 27 жовтня, пишуть vesti.ua.

Старт опалювального сезону: що обіцяли політики в різні роки та чи вдавалося їм виконувати обіцянеЯкі обіцянки давали чиновники стосовно тарифів на газ, електроенергію та воду, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Газу достатньо – 18,7 мільярда кубометрів у підземних сховищах. І ми спокійно проходимо цей опалювальний сезон, спокійно його розпочинаємо», - сказав він.

За його словами, Кабмін виконав доручення РНБО щодо забезпечення безперебійного постачання газу протягом опалювального сезону.

«Опалювальний сезон ми розпочали, і він буде безперебійним. І переконаний, що газ поставлятиметься всім за належними цінами», - запевнив Шмигаль.

«Уряд спільно з РНБО напрацювали рішення та механізми, які дозволять забезпечити безперервне постачання газу в бюджетні установи за належними цінами, зокрема це стосується шкіл, садочків та лікарень», - додав він.

Як відомо, закачування газу до ПСГ України зупинилося 3 жовтня. Відбір розпочався 5 жовтня.

У середині жовтня в Україні стартував опалювальний сезон. Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що тарифи на тепло не зростатимуть.

Нагадаємо, у Міненерго заявили, що тарифи на доставку газу можуть значно підвищиться у разі запуску «Північного потоку-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: