Суд не призначив експертизу відеоконтролю у справі члена КРАІЛ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката підозрюваного про призначення судової експертизи аудіо та відеозаписів.

Вищий антикорупційний суд відмовився призначати експертизу аудіо та відеозаписів зустрічей між агентом Національного антикорупційного бюро та членом Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгеном Гетьманом, якого підозрюють в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Гетьмана вказував, що аналіз змісту повідомлення про підозру свідчить про однобічність та упередженість досудового розслідування. Він вказав, що детективи склали стенограми аудіо та відеозаписів, проведених у межах кримінального провадження як негласні слідчі (розшукові) дії. Однак у адвоката виникли сумніви щодо автентичності цих стенограм і тому він просив призначити експертизу. Причиною звернення до суду став той факт, що захист не має у розпорядженні цих записів.

Розглянувши клопотання, суддя повернула його адвокату. Вона вказала, що захист самостійно може залучити експерта для проведення дослідження, а вже після той може подати відповідне клопотання про витребування доказів, оскільки самостійно він не може збирати докази. Тож адвокат не надав доказів того, що НАБУ відмовилося надати ці записи за клопотанням експерта.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: