В РНБО спрогнозували кількість хворих в Україні на піку коронавірусу

Читать на русском
За даними РНБО, станом на сьогодні система охорони здоров'я в Україні сумарно має до 90 тисяч ліжок для коронавірусних хворих
Ілюстративне фотоpicture-alliance

** Україну очікує як мінімум два дуже важливі тижні в плані коронавірусу. Захворюваність зросте до дуже високих чисел, а в лікарнях на піку хвилі коронавірусу може перебувати до 60 тисяч українців.**

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі програми «Свобода слова».

«Нас чекає два тижні дуже-дуже складної ситуації, пов'язаної з COVID-19, який тільки заходить в пік» - заявив він.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

Данілов нагадав, що станом на сьогодні система охорони здоров'я в Україні сумарно має до 90 тисяч ліжок для коронавірусних хворих. Водночас РНБО прогнозує, що на піку коронавірусу в лікарнях одноразово перебуватиме до 55-60 тисяч хворих.

Раніше в РНБО заявляли, що пік пандемії коронавірусу в Україні варто очікувати в період з 20 жовтня по 4 листопада. Після цього періоду захворюваність в країні повинна падати.

14 634 нових випадки COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 25 жовтня 2021 року. Зокрема, захворіли 999 дітей та 173 медпрацівники. Госпіталізували 3 912 осіб, одужали - 4 598 осіб. Летальних випадків-330.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: