«Реєстр педофілів» запустили у тестовому режимі: у базі вже близько 200 осіб

Читать на русском
В Україні запрацював реєстр педофілів. Станом на 26 жовтня до нього внесли дані про 171 особу.
фото з відкритих джерел

В Україні запрацював реєстр педофілів. Станом на 26 жовтня до нього внесли дані про 171 особу, які були притягнуті до відповідальності та відбувають покарання за сексуальні злочини проти дітей.

Про це повідомила заступник міністра юстиції України Олена Висоцька, повідомляє пресслужба Мінсоцполітики у Facebook.

Кастрація замість в'язниці: в Україні запропонували нове покарання за педофіліюВ Україні можуть запровадити добровільну хімічну кастрацію для педофілів і створити реєстр засуджених за цей злочин.

«В Україні запустили та почали наповнювати так званий реєстр педофілів. Поки що реєстр працює в тестовому режимі. Станом на сьогодні в цьому реєстрі вже містяться дані про 171 особу, які були притягнуті до відповідальності та відбувають покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх», - йдеться у повідомленні.

Мін'юст разом із органами прокуратури та суду наповнює реєстр, вивчаючи особисті справи засуджених за аналогічні злочини, щоб навіть після відбування покарання інформація про них зберігалася у цій базі даних.

«Ми зможемо користуватися повноцінним таким процесом з часом. Справді, коли він буде наповнений. Зараз у нас така тестова експлуатація та дуже багато нормативних перешкод щодо наповнення. Ми не можемо, наприклад, засуджена особа за певною статтею внести до такого реєстру, доки не буде ухвали суду щодо цієї особи, в якій прямо буде передбачено внести дані про таку особу до реєстру. Це певний захист прав людини», – уточнила Висоцька.

Нагадаємо, Рада запровадила реєстр педофілів наприкінці 2019 року. На початку 2020 року відповідний закон підписав президент України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: