Рада запровадила реєстр педофілів

Читать на русском
Парламент ухвалив у другому читанні і в цілому законопроект № 0887 про створення реєстру педофілів з обмеженим доступом.

Парламент ухвалив у другому читанні і в цілому законопроект № 0887 про створення реєстру педофілів з обмеженим доступом.

За проголосували 325 народних депутатів, пише сайт ВР.

Передбачається, що в єдиному держреєстрі будуть дані про засуджених за статеві злочини проти малолітніх, в тому числі про людей зі знятою і погашеною судимістю. Користуватися реєстром будуть керівники прокуратур і органів досудового розслідування, прокурори, слідчі і уповноважені представники Нацполіціі і ДБР.

Право доступу до даних реєстру надали сільським, селищним, міським головам, керівникам держадмінстрацій, інших органів держвлади і місцевого самоврядування. Вони зможуть перевірити наявність даних про людину, яка хоче очолити дитсадок, школу, дитячу лікарню або будь-який інше заклад для дітей.

Крім того, будь-яка особа зможе перевірити у реєстрі наявність даних про себе, а за наявності нотаріально завіреної згоди - і про іншу особу. Інформація про особу вноситься до реєстру на підставі обвинувального вироку суду, а якщо злочин було скоєно до створення реєстру, то на підставі постанови суду за місцем проживання або за клопотанням прокурора, за місцем відбування покарання.

Держателем реєстру призначили Мін'юст України. Інформацію про внесення прізвища особи до реєстру педофілів включають у резолютивну частину вироку.

Раніше Рада ввела кримінальну відповідальність за кнопкодавство.

Також нагадаємо, Рада схвалила криміналізацію незаконного видобутку бурштину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: