Рада скасувала законопроект про хімічну кастрацію педофілів

Читать на русском
Нардепи відхилили законопроект про відповідальність за педофілію, який передбачає примусову хімічну кастрацію.

Нардепи відхилили законопроект №6449 (№0977 в новому скликанні Ради) про відповідальність за педофілію, який передбачає примусову хімічну кастрацію.

Скасування закону підтримали 238 народних обранців під час вечірнього пленарного засідання уряду 3 жовтня.

Погоджувальна рада: за що фракції і група готові голосувати 2-4 жовтняВерховна рада протягом тижня може розглянути законопроект про ринок землі і програму нового Кабміну.

Раніше президент Володимир Зеленський в пропозиціях до закону зазначав, що документ не містить чітко визначеного порядку примусового застосування хімічної кастрації.

«За таких обставин введення антиандрогенних лікарських препаратів всім засудженим, які вчинили згаданий злочин, незалежно від наявності в особи протипоказань до введення таких препаратів, може призвести до погіршення стану його здоров'я або стати причиною передчасної смерті. Тому має місце порушення невід'ємного права на життя, закріпленого Конституцією України (частина перша статті 27)», - йдеться в пропозиціях глави держави.

Крім того, президент зазначив, що документом передбачено створення реєстру педофілів, проте законом «Про захист персональних даних» забороняється обробка персональних даних, зокрема, про засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних особи.

Нагадаємо, 4 вересня Зеленський ветував законопроект про хімічну кастрацію для педофілів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: