Таліби розробили програму боротьби з голодом: тисячі афганців зможуть працювати в обмін на їжу

Читать на русском
Ті, хто може постраждати від голоду і залишився без засобів до існування, можуть завербуватися на роботу, а на сплату за працю отримувати пшеницю
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Таліби в Афганістані через важку ситуацію, яка склалася в економіці та житті держави, мають намір завербувати тисячі афганців на роботу в обмін на те, що уряд буде видавати їм їжу.

Про це повідомляє New Delhi Television.

Оскільки після захоплення влади талібами в країні в повний зріст постала проблема голоду і безробіття, таліби вирішили запустити програму «продовольство в обмін на працю». Офіційний представник талібів Забіхулла Муджахід вже заявив, що програма сприятиме боротьбі з безробіттям в країні.

Уроки Афганістану: чим нинішні події нагадують вивід військ СРСРЯк відбувалося виведення військ Радянського Союзу і Сполучених Штатів з Афганістану, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Ті, хто може постраждати від голоду і залишився без засобів до існування, можуть завербуватися на роботу, а на сплату за працю отримувати пшеницю. Оплата грошима не передбачена. Програма розрахована на роботу у великих містах Афганістану - так, в одному тільки Кабулі планується охопити в її рамках не менше 40 тисяч афганців.

Тривалість програми-два місяці. Таліби вже виділили для витрачання в рамках програми 11,6 тис. тонн зерна для Кабула і 55 тис. тонн для інших великих міст Афганістану, серед яких - Герат, Джелалабад, Кандагар, Мазарі-Шаріф і Пулі-Хумрі.

Нагадаємо, на початку жовтня Європейський союз доставив другий за тиждень літак до Афганістану, яким передали 25 тонн гуманітарної допомоги. Після закінчення бойових дій в країні та евакуації західних сил Афганістану загрожує гуманітарна криза.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: